Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Εξόδιος Ακολουθία π. Νικολάου Κολίντου

 Τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Ναό μας η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού συμπρεσβυτέρου και αδελφού π. Νικολάου Κολίντου. Ο μακαριστός ιερεύς υπηρέτησε απο το 2001 και για 8 περιπου χρόνια στον Ναό και το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, αφήνοντας μνήμη αγαθού και σεβασμιου γέροντα.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκ προσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τα πατρικά συλλυπητήρια και τις σεπτές ευχές της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τη συμπάθεια των Ιμβρίων Αρχιερέων του Θρόνου. Συγκινημένος αναφέρθηκε στην βιοτή του μακαριστού ιερέως και τόνισε ότι συνηπηρετήσας μαζί του στην Αυστραλία είχε την ευκαιρία να διδαχθεί απο αυτόν την πραότητα και την κατα Χριστόν ζωή. Ευχήθηκε δε, όπως οι πόδες του μακαριστού πορεύθηκαν στα μηκη και τα πλάτη της γης για το Ιερόν Ευαγγέλιον, έτσι και τώρα να ανοίξει η θύρα του Παραδείσου για να πορευθεί προς αυτήν. 

Ο Θεοφιλέστατος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, αφού είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τον μακαριστό καί τά εκλεκτά μέλη της οικογένειας του, όταν για καποιο χρονικό διάστημα βρέθηκαν οικογενειακώς στην Κατερίνη.

Εκ μέρους των Εφημερίων και της Εκκλησιαστικής Κοινότητας ο Ιερατ. Προϊστάμενος π. Σπυρίδων εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά του εκλιπόντος στην Ενορία και μετέφερε προς την οικογένεια τα ολόθερμα συλλυπητήρια όλων. 

Να έχουμε την ευχή του.

Εκ του Ι.Ναού