Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκινά το έργο της συντηρήσεως των Αγιογραφιών στο Ναό μας.

 


Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εκκλ. Συμβουλίου π. Σπυρίδωνος Λόντου απο το 2021 ζητήθηκε απο την Περιφέρεια Αττικής να εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της τη συντήρηση και αποκατάσταση των αγιογραφιών του Ναού μας. Μετά την κατάθεση πλήρους φακέλου και της σχετικής μελέτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με τις υπ.αριθμ. 184 και 185/2022 αποφάσεις του, ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα  Εκτελεστέων Έργων καθώς και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έτους 2023. Η παροχή υπηρεσίας χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με Κ.Α.Ε. 9729.01.029.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της  Περιφέρειας Αττικής,  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και  του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ιλισού συνολικής διάρκειας τριάντα (30) μηνών, ενώ η δημοπράτηση και υλοποίησή θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στις 8/6/2023 συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας  Αττικής. Στο 31ο θέμα αυτής, περί εγκρίσεως σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής  Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ι. Ναού μας για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΩΝ  ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ  ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΙΛΙΣΟΥ», τα σεβαστά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ενέκριναν τη  σύναψη  και τους όρους του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής, υπεγράφη απο τον πρώην Περιφερειάρχη κο Γεωργ. Πατούλη , τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη και τον Πρόεδρο του Εκκλησ. Συμβουλίου του Ναού Πρωτ. Σπυρίδωνα Λόντο, η προγραμματική σύμβαση του έργου. Εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου ορίσθηκαν εκπρόσωποι στην κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου ο Ταμίας κος Δημ. Κάππας με αναπληρώτρια τη Γραμματέα κα Ειρ. Σταυριδάκη.

Μετά την υποβολή προσφορών για την ανάληψη του έργου, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις 26/9/2023 με την υπ. αριθμ. Β3 απόφασή του ενέκρινε τον μειοδοτικό διαγωνισμό εκτέλεσης του έργου και αποφάσισε την ανάθεση του έργου στην μειοδότιδα εταιρεία "Museum Art-Ηλία Παπαγεωργίου Ο.Ε.". 

Ηδη, τις ημέρες αυτές ξεκίνησε η τοποθέτηση των ικριωμάτων και θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Εκ προσώπου του Εκκλ. Συμβουλίου ο Πρόεδρος π. Σπυρίδων ευχαριστεί θερμά τον Μακαριώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο Β΄ για την ευλογία του στην εν λόγω προσπάθεια, τους αξιότιμους Περιφερειάρχες Γ. Πατούλη και Ν. Χαρδαλιά με τους συνεργάτες τους, Περιφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλο, Γ. Βλάχο και Κ. Ζώμπο,  τα σεβαστά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα στελέχη της Περιφέρειας και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους.