Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κυριακή της Τυρινής-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Στον Ναό μας τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής ο Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ.κ. Κυρίλλου, Πατριαρχικού Εξάρχου Μάλτας, Προέδρου και Καθηγητού του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμα ερμήνευσε θεολογικώς την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Οσιο Ιερέα Νικόλαο τον Πλανά, πρώτο Εφημέριο του παλαιού Ναού μας, την μνήμη του οποίου εόρτασε πανηγυρικώς σήμερα η Ενορία μας.

Στην απόλυση ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος για την κυριαρχική άδεια της τελέσεως της αναιμάκτου θυσίας και, στο πρόσωπο του π.Σπυρίδωνος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την τιμητική πρόσκληση, εξαίροντας παραλλήλως το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο των Εφημερίων του Ναού και ευχόμενος σε όλους Καλή και ευλογημένη Αγία Τεσσαρακοστή.

Ο π. Σπυρίδων , εκφράζοντας τα αισθήματα όλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία του και ευχήθηκε δεόντως.

Εκ του Ι.Ναού