Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η Πανήγυρις του Ναού μας

 


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, προστάτου και Εφόρου της Ενορίας μας.

Στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κος Χρυσόστομος, στη Θ.Λειτουργία ιερούργησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματέας της Ι.Συνόδου κ. Φιλόθεος, τη παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, και άλλων κληρικών. Στον μεθέορτο Εσπερινό και στη Λιτανεία χοροστάτησε και προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κος Χρυσόστομος, παρουσία πλειάδας Ιερέων.  

Συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο πρώην Υπουργός Γ. Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοι και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι. Λίγο πριν την λιτανεια ο Πρόεδρος του Εκκλ.Συμβουλίου Πρωτ. Σπυρίδων Λόντος, ως εκ προσώπου αυτού, τίμησε τον αξιότιμο Περιφερειάρχη κο Πατούλη για την συμβολή του στην ένταξη των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής του έργου της συντηρήσεως και αποκαταστάσεως των αγιογραφιών του Ναού, δωρίζοντας του μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος αναλόγως.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, δια του Προέδρου αυτού, εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς τους Επισκόπους, τους Ιερείς, τους πολιτειακούς άρχοντες για τη συμμετοχή τους, τους ιεροψάλτες και τα μέλη της Χορωδίας, τις κυρίες της Φιλοπτώχου αδελφότητος, το προσωπικό και τους συνεργάτες μας, την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, την Δημοτική Αστυνομία, και τους συνεργάτες του Pemptousia Tv , για την συμβολή τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως, και φυσικά τον πιστό λαό του Θεού για την αθρόα συμμετοχή του.  

Ο Αγιος Παντελεήμων να χαρίζει σε όλους υγείαν κατ άμφω.

Εκ του Ι. Ναού