Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Παρουσίαση βιβλίου για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα.

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη απόψε στο Πνευματικό μας κέντρο, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διακόνου Αστερίου Αποστόλου για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουϊνέας κος Γεώργιος, Πτολεμαϊδος κος Εμμανουήλ, Καπιτωλιάδος κος Ησύχιος, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου π. Γεώργιος Καπέλλας, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Βουλευτής Αθηνών Κ.Μπογδάνος και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος ομίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας του για 23 χρόνια με τον Μακαριστό Ιεράρχη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ ο απών, λόγω εκτάκτου κωλύματος, π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου απέστειλε την ομιλία του σε βίντεο, όπου και ομίλησε για την προσωπικότητα του Μακαριστού και την συνεργασία τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο π. Σπυρίδων Λόντος, ως επιμελητής της εκδόσεως, παρουσίασε αναλυτικά το βιβλίο, και το πως μέσα από τα τέσσερα μέρη του και ένα σύνολο 144 σελίδων, ο συγγραφέας παραθέτει συνοπτικά την πορεία του μακαριστού από τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, την διακονία του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Εκκλησία της Ελλάδος, την τελευτή και τα ιερά του μνημόσυνα, μαζί με πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό. Ακόμη, ότι παραθέτει μαρτυρίες για τον μακαριστό Ιεράρχη από κληρικούς και λαϊκούς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την πνευματική τους σχέση και το ιδιόκτητο ιερό παρεκκλήσιο στην Άνω Βάθεια Ευβοίας, αφιερωμένο στους Αγίους Μελίτωνα και Αστέριο.

Τέλος, εκ μέρους του συγγραφέως ανέγνωσε τις ευχαριστίες προς όλους ο π. Πέτρος Πετρόπουλος και συνεχάρη τον δημοσιογράφο κο Ανδρέα Λουδάρο για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης.    

Εκ του Ναού